Auberginedipp – gott till det mesta!
Fick ett recept av min väninna Michelle som är duktig på mat.
Testa gärna det här!
1 Aubergine
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
olivolja
100 g philadephiaost
salt & peppar
Halvera auberginen, lägg på plåt. Skär lök och vitlök i
klyftor. Ringla olivolja över aubergine och lök. Kör i ugn
ca 200 grader tills löken fått lite färg och auberginen är
mjuk (som en övermogen banan ungefär).
Skrapa ur auberginen, lägg i matberedare tillsammans
med lök. Kör till en smidig “gucka”, ha i philadelphiaosten
och kör en stund till. Smaka av med salt och peppar.
Suveränt till allt möjligt. Grillat kött, fisk, kyckling, kryddi-
ga färska korvar, dipp till grönsaker, smörgåspålägg etc.
Smaklig spis!
Publicerad: 25 augusti, 2008 i Ömse, Recept.
Etiketter: Lägg till ny etikett
Kommentar från Gittan
Tid: 2008-08-26, 21:30
Det var gott!