Main menu:

Lör 20 april

Soluppgång: 04:21
Solnedgång: 19:43

Sök på sidan

april 2024
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Avgifter

Avgifter för jaktåret 

Älgjaktsbevis 200:-
Övrigtviltsbevis 100:-
Gästbevis, älg 100:- per dag
Dito, övrigt vilt 100:- per dag

Fällavgifter
Vuxen älg 500:- exklusive avgiften till Länsstyrelsen
Kalv 130:-
Björn 200:-

Information om vindkraft

Angående meddelandesidan

På försök har vi lagt upp sidor för varje lag för information till lagmedlemmar.

Information från styrelsen som berör hela viltvårdsområdet kommer att publiceras på denna sida.

För publicering av meddelanden kontakta ordf/sekr.

Ca 60% av jägarna tog ”Björnpasset”

Björn Törnvall uppärksammar oss på att 40 av föreningens 78 älg- och björnjägare inför björnjakten i år genomförde skytteprovet för ”björnpasset” på vår hemmabana i Lillhärdal, samtliga med godkänt resultat. Detta efter att kravet infördes av årsstämman 2008, för att få lov att jaga björn på viltvårdsområdet.

Därtill kommer ett antal, som klarat av provet och träningen på andra banor, varför ca 60% av föreningens medlemmar direkt hörsammade uppmaningen om, att träna skyttet särskilt inför björnjakten.

Detta visar att föreningens medlemmar tar sitt ansvar som jägare och tar skytteträningen inför björnjakten seriöst. Totalt genomförde 84 jägare björnskytteprovet på banan i Lillhärdal 2008 i jaktskytteklubbens regi.

Bilder 2008/09

Nu ser vi fram emot nya, fräscha bilder från årets jakt!

Maila ordf@lillhardalsvvo.se

Premiär för fågeljakten!

fuggel0808251

Foto © Gittan Brorson

Den 25 augusti träffade jag på ett gäng glada tjäderhönor som njöt av det vackra vädret…

/Gittan

Auberginedipp – gott till det mesta!

Fick ett recept av min väninna Michelle som är duktig på mat.

Testa gärna det här!

 

1 Aubergine 

1 gul lök 

3-4 vitlöksklyftor

olivolja 

100 g philadephiaost 

salt & peppar 

 

Halvera auberginen, lägg på plåt. Skär lök och vitlök i 

klyftor. Ringla olivolja över aubergine och lök. Kör i ugn 

ca 200 grader tills löken fått lite färg och auberginen är 

mjuk (som en övermogen banan ungefär).

 

Skrapa ur auberginen, lägg i matberedare tillsammans 

med lök. Kör till en smidig “gucka”, ha i philadelphiaosten 

och kör en stund till. Smaka av med salt och peppar. 

 

Suveränt till allt möjligt. Grillat kött, fisk, kyckling, kryddi- 

ga färska korvar, dipp till grönsaker, smörgåspålägg etc. 

Smaklig spis!

Vi bygger för framtiden…

ettan

 

Vi bygger oss en hemsida. Vår ambition är att den ska sprida kunskap och gemenskap. Samt utvecklas kontinuerligt. Därför vill vi gärna ha ideér och synpunkter på sidan!

Björnspillningsinventeringen

På Länsstyrelsens sida finns nu resultat av inventeringen inklusive karta över insamlad björnspillning.